fbpx
Färgsprakande
Sallad och purpurkål
Broccoli,
vitkål
blomkål
salladskål
Våra bästa recept och tips
Ät nyttigt
Rädda världen
Ugnsrostade rotsaker
potatis och rödbetor
previous arrow
next arrow
Slider

Grönsakskassen

vad innehåller kassen?

Varje kasse är fylld med sex till åtta olika sorters grönsaker. Innehållet varierar från vecka till vecka och vi väljer ut det som just nu är i säsong. Förutom grönsakerna bjuder vi på våra bästa recept och tips på hur du kan använda dem!

Sensommarkassen

I början av säsongen kan en grönsakskasse se ut så här:

  • Squash 
  • Morötter
  • Ruccola
  • Broccoli
  • Sallad
  • Majrovor
  • Pak Choy

(Kom ihåg att det här är bara ett exempel. Precis vad det blir varierar förstås från vecka till vecka och år till år!)

Höstkassen

I oktober blir innehållet mer höstigt och då kan det se ut så här:

  • Gulbetorna
  • Favaböna
  • Delikatesspotatis
  • Kålrot
  • Matpumpa
  • Vitkål
  • Kryddiga asiatisk bladgrönt

Blomkål

En klassiker bland kålsorterna. God att äta som den är eller […]

Bönor

Bönor är rika på både protein och fibrer och är ett […]

Broccoli

Broccoli är god att äta rå eller förvälla i lättsaltat vatten. […]

Brysselkål

Stuvad brysselkål var kanske inte favoriten som barn… Men visst kan […]

Dill

Vad vore nypotatis utan dill? Och hur skulle det klassiska dillköttet […]

Grönkål

Grönkål kan du göra en läcker sallad av om du finhackar […]

Gulbeta

Gulbeta har vi av sorten Boldor. I smaken är de lika rödbetorna […]

kålrabbi

Kålrabbi är en fantastisk och underskattad grönsak. Jakob har spontant efter […]

Kålrot

Kålroten vi odlar heter Vige och har en fin rund form […]

Majrova

Majrova har vi av sorten guldboll och som namnet antyder har […]

Morot

Morötter finns i många olika sorter, färger och utseenden. En del […]

Pak Choi

Pak Choy är en läcker kålsort som gjort sitt intåg i […]

Palmkål

Palmkål används på liknande sätt som purpurkål och grönkål. Perfekt i […]

Persilja

Färska örter är både ett nyttigt och smakfullt tillbehör till såväl […]

Polkabeta

Polkabeta, även polkagrisrödbeta eller chioggia är en underart till rödbeta i […]

Potatis

Olof Rudbeck var troligen den som odlade potatis i Sverige för […]

purpurkål

Purpurkål liknar till smak och karaktär grönkålen men bjuder ett estetiskt […]

Rädisa

Små läckra rädisor som bara är att stoppa i munnen! Lagom […]

Rättika

Rättika är släkt med rädisan. Men den blir större, vissa sorter […]

Rödbeta

Rödbetor har vi både avlång en avlång sort som heter Forono och en […]

rödkål

Rödkål är ett läckert alternativ till vitkål. Den har en något […]

Romanesco

Nära släkt med blomkålen är denna praktfulla huvudkålssort. Lika god som […]

Ruccola

Ruccola av sorten Roma odlar vi i år och den har […]

Sallad

Det finns många olika sorters sallad. En typ vi satsar stort […]

Salladskål

Salladskål som även går under namnet kinakål är en riktig 80-talsklassiker. […]

Salladslök

Efter att ha odlat olika sorters lök i flera år, däribland […]

spetskål

Spetskål är till smak och karaktär mycket lik vitkål men den […]

Squash

Den vanligaste sortens squash i affären är grön, avlång och liknar […]

Svedjerova

Det här är en traditionell rova med finsk ursprung. Som namnet […]

Vitkål

Vitkål är en stapelgröda med många användningsområden. Kålpudding, kåldolmar, coleslaw och […]