fbpx

Inlagda gulbetor

Inlagda gulbetor

Passa på att lägga in några av dina Marstorpsbetor att ta fram senare i vinter eller kanske till jul.

Ingredienser
  

  • 750 g gulbetor
  • 1,5 dl ättika
  • 3 dl socker
  • 4,5 dl vatten
  • 10 kryddnejlikor
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 liten bit pepparrot

Instruktioner
 

  • Ta fram en eller flera rena glasburkar och ställ dem i ugnen på 100°c.
  • Tvätta betorna. Koka upp vatten med lite salt i en stor kastrull och lägg i betorna. Koka dem mjuka i 20-50 minuter beroende på storlek. Häll sedan av vattnet och skölj dem i kallt vatten. Gnid bort skalet med händerna. Dela de större betorna i klyftor eller skivor. De mindre kan vara hela.
  • Koka upp ingredienserna till lagen.
  • Lägg betorna i de varma burkarna och häll på den heta lagen. Förslut med ett rent lock.
  • Låt stå i minst två dagar. Inläggningen kan hålla i upp till ett år.