fbpx

Respekt

Vi odlar grönsaker med respekt för människor, djur och natur. 

Vi odlar det vi
själva vill äta

Grunden för våra odlingar är en vilja att själva äta god och nyttig mat med gott samvete. Vi vill gärna dela skörden med dig.

Se själv

Vi tror att det är viktigt att vi som odlar maten och du som äter den kommer närmare varandra. Du är välkommen att när som helst besöka våra odlingar. Undrar du något om hur vi odlar är det bara att höra av dig.

Vi som driver Marstorps Mat heter Jakob Lidström och Albin Holmgren. Vi bor i byn Tvärålund som ligger fem mil inåt landet från Umeå. Albin, som också arbetar som arkitekt, har brunnit för grönsaksodling ända sedan han flyttade dit 2010 och efter några år lockade han med, Jakob, som förutom bonde är sjukgymnast och yogalärare. Från början handlade det om självhushållning men sedan 2014 har vi sålt grönsaker i en gårdsbutik och till restauranger.  Vi odlar sådant vi själva vill äta och har ett brett sortiment av grönsaker. Att själva äta god och nyttig mat med gott samvete är en viktig drivkraft för oss. Vi producerar mycket grönsaker på ganska liten yta och det mesta arbetet är manuellt. På friland odlar vi till exempel morötter, broccoli och spenat. 

I vårt växthus drar de upp plantor på våren. Under sommarmånaderna odlas de bland annat gurka där och på hösten fylls det med härdiga bladgrönt. Vi är måna om att jorden vi odlar i ska må så bra som möjligt. Kompost, gröngödsling och täckodling gör att både daggmaskar och grönsaker trivs. Jorden vi lämnar efter oss ska vara bättre än när de kom.Med grönsaker från oss på Marstorps Mat kan du som konsument vara säker på att få grönsaker som näringsrika, giftfria och underbart goda.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider