Go Back

Morotssallad med spiskummin

Morot är ju förstås god som den är. Skuren på längden tillsammans med gurka, rädisa, salladsblad och en dippsås blir den ett gott kvällsmys. Men ibland är det roligt att ge moroten ett par smakkompisar som framhäver helt nya sidor.

Ingredienser
  

  • 5 morötter
  • 2 dl kokta kikärtor lätt krossade
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 apelsin saften
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • 1 näve ruccola
  • Morotsblast

Instruktioner
 

  • Skiva upp moroten i tunna slantar. Krossa kikärtorna lätt med en gaffel eller potatisstöt.
  • Hetta upp en torr stekpanna och rosta spiskummin under omrörning så att det börjar dofta. Ta genast bort från spisen så att det inte bränns.
  • Smaksätt morötterna och kikärtorna med rostad spiskummin, apelsinsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt dra en liten stund.
  • Lägg i ruccola och vänd runt.
  • Dekorera med fina blad av morotsblast.