Go Back

Gräddstuvad salladskål med baconströssel

Salladskålen med sin milda smak passar bra tillsammans med krämigheten från grädden och sältan från baconet. Majrovan gör sig bäst om den får ha kvar lite spänst så tillaga den inte för länge. Servera stuvningen tillsammans med nykokt potatis eller spagetti.

Ingredienser
  

  • ½ huvud salladskål
  • 1 majrova
  • 100 g spenat
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl grädde
  • Salt och svartpeppar
  • 200 g bacon

Instruktioner
 

  • Dela salladskålen på längden och strimla den.
  • Skala majrovan och skär i skivor.
  • Skär sedan skivorna så att du får stavar.
  • Skölj spenaten.
  • Skala och hacka löken och vitlöken fint.
  • Värm olja på medelvärme i en vid kastrull eller stekpanna.
  • Stek löken i oljan tills den blir mjuk.
  • Öka värmen något och tillsätt salladskål, majrova och vitlök och låt fräsa med ett par minuter. Rör om under tiden.
  • Tillsätt spenaten och vinet och låt puttra en minut.
  • Blanda i grädden, sänk värmen och låt koka ytterligare ett par minuter tills såsen blir krämig.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Hetta upp en annan stekpanna och fräs baconet tills det blir knaprigt. Skär upp det i små tärningar och strössla över kålstuvningen.