Broccolipaj med tomat och västerbottensost
När hösten kommer tycker jag att det är festligt att bjuda på en härlig paj tillsammans med en smakrik rödkålssallad.
Ingredienser
Pajdeg:
- 125 g smör
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 dl grahamsmjöl
- 1 msk kallt vatten
Fyllning:
- 1 halvt broccolihuvud ca 250 g
- 10 cocktailtomater
- 150 g riven Västerbottensost
- 3 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 krm cayennepeppar
Instruktioner
Gör så här
- Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa.
- Tillsätt vattnet och fortsätt mixa tills den blir en sammanhållen degklump.
- Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter).
- Nagga formen i botten och ställ in i kylen i 30 minuter.
- Det här kan du göra en dag innan om du vill.
- Sätt ugnen på 225°
- Baka av pajbotten i ca 10 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 200°.
- Dela broccolin i mindre bitar.
- Halvera cocktailtomaterna.
- Vispa ägg och grädde, tillsätt osten och cayennepeppar. Fördela broccolin i pajskalet. Häll ostfyllningen över broccolin och toppa med tomaterna. Grädda pajen i ca 25 minuter tills den stelnat och fått fin färg.
- Servera tillsammans med rödkålssallad.