fbpx

Panerad kålrot med broccoli, bulgur och kall lökcrème

Panerad kålrot med broccoli, bulgur och kall lökcrème

Ingredienser
  

  • 600 g kålrot
  • 2 stycken ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning

Till servering:

  • Bulgur
  • Lättkokt broccoli
  • Salladsblad
  • Citronklyftor

Lökcrème

  • 2 salladslökar
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • ½ citron skalet

Instruktioner
 

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
  • Skala och skiva kålroten i 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i ca 10 minuter.
  • Ta upp och låt svalna.
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Gör sedan i ordning tre fat: ett med mjöl, ett med ägg och ett med ströbröd.
  • Doppa kålrotsskivorna i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
  • Stek dem i smör på båda sidor så att paneringen får en gyllene färg.
  • Servera kålroten med lättkokt broccoli, bulgur, salladsblad och lökcrème.
  • Pressa citron över.
  • Skiva salladslöken tunt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal