fbpx

Broccolipaj med tomat och västerbottensost

Broccolipaj med tomat och västerbottensost

När hösten kommer tycker jag att det är festligt att bjuda på en härlig paj tillsammans med en smakrik rödkålssallad.

Ingredienser
  

Pajdeg:

  • 125 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1 halvt broccolihuvud ca 250 g
  • 10 cocktailtomater
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm cayennepeppar

Instruktioner
 

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa.
  • Tillsätt vattnet och fortsätt mixa tills den blir en sammanhållen degklump.
  • Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter).
  • Nagga formen i botten och ställ in i kylen i 30 minuter.
  • Det här kan du göra en dag innan om du vill.
  • Sätt ugnen på 225°
  • Baka av pajbotten i ca 10 minuter.
  • Sänk ugnsvärmen till 200°.
  • Dela broccolin i mindre bitar.
  • Halvera cocktailtomaterna.
  • Vispa ägg och grädde, tillsätt osten och cayennepeppar. Fördela broccolin i pajskalet. Häll ostfyllningen över broccolin och toppa med tomaterna. Grädda pajen i ca 25 minuter tills den stelnat och fått fin färg.
  • Servera tillsammans med rödkålssallad.