Go Back

Broccolipaj med tomat och västerbottensost

När hösten kommer tycker jag att det är festligt att bjuda på en härlig paj tillsammans med en smakrik rödkålssallad.

Ingredienser
  

Pajdeg:

  • 125 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl grahamsmjöl
  • 1 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1 halvt broccolihuvud ca 250 g
  • 10 cocktailtomater
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm cayennepeppar

Instruktioner
 

Gör så här

  • Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa.
  • Tillsätt vattnet och fortsätt mixa tills den blir en sammanhållen degklump.
  • Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter).
  • Nagga formen i botten och ställ in i kylen i 30 minuter.
  • Det här kan du göra en dag innan om du vill.
  • Sätt ugnen på 225°
  • Baka av pajbotten i ca 10 minuter.
  • Sänk ugnsvärmen till 200°.
  • Dela broccolin i mindre bitar.
  • Halvera cocktailtomaterna.
  • Vispa ägg och grädde, tillsätt osten och cayennepeppar. Fördela broccolin i pajskalet. Häll ostfyllningen över broccolin och toppa med tomaterna. Grädda pajen i ca 25 minuter tills den stelnat och fått fin färg.
  • Servera tillsammans med rödkålssallad.