Go Back

Rötter i marinad

Det här är ett mumsigt snacks som ger mersmak. Rötterna blir mildare i smaken samtidigt som marinadens kombination lyfter dem till nya nivåer.

Ingredienser
  

  • 400 g kålrot i stavar
  • 300 g morötter i stavar
  • 300 g rödbetor i stavar
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • skal av 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta riven
  • 1 bit färsk riven ingefära
  • 1 röd chili
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skala kålrot och rödbeta. Skrubba morötterna. Skär rötterna i stavar, ca 1x1 cm.
  • Lägg dem i en burk och häll på alla ingredienser till marinaden. Sätt på locket och lägg i kylskåpet att marinera i ett par timmar eller över natten. Vänd gärna runt rotsakerna efter någon timme.