Panerad kålrot med broccoli, bulgur och kall lökcrème
Ingredienser
- 600 g kålrot
- 2 stycken ägg
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- smör till stekning
Till servering:
- Bulgur
- Lättkokt broccoli
- Salladsblad
- Citronklyftor
Lökcrème
- 2 salladslökar
- 2 dl crème fraiche
- ½ dl majonnäs
- ½ citron skalet
Instruktioner
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
- Skala och skiva kålroten i 1 cm tjocka skivor. Koka dem mjuka i ca 10 minuter.
- Ta upp och låt svalna.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Gör sedan i ordning tre fat: ett med mjöl, ett med ägg och ett med ströbröd.
- Doppa kålrotsskivorna i först mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
- Stek dem i smör på båda sidor så att paneringen får en gyllene färg.
- Servera kålroten med lättkokt broccoli, bulgur, salladsblad och lökcrème.
- Pressa citron över.
- Skiva salladslöken tunt och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och rivet citronskal