Rostade rotsaker med persiljedressing och fetaost
Ingredienser
- 300 g polkabetor
- 600 g morot
- 300 g kålrot
- Olja till plåten
- några grönkålskvistar
- 0,5 dl persilja hackad
- 1 klyfta vitlök pressad
- 1 msk citronsaft och skal
- 0,5 dl rapsolja
- 200 g fetaost smulad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Tvätta och skala rotsakerna. Skär upp dem i trevliga munsbitar.
- Lägg rotsakerna i en ugnsplåt och blanda runt med olja och flingsalt.
- Rosta rotsakerna i ugnen i ca 20 minuter.
- Skölj och riv grönkålsbladen från den grova stjälken i mindre bitar. Lägg dem i en skål och ringla över olja. Rör runt.
- Ta ut plåten och lägg på grönkålen och smula fetaosten över rotsakerna.
- Sätt in i ugnen igen och rosta i ca 5 minuter till.
- Blanda ihop persilja, vitlök, citronsaft och zest samt rapsolja i en liten skål.
- Lägg upp rotsakerna och fetaosten på ett vackert fat och skeda över persiljedressingen.
- Servera med en sallad eller som tillbehör till kyckling eller lax.