fbpx

Grönkålspesto

Grönkålspesto

En extra nyttig pesto med grönkål. Servera med spagetti som du har kokat tillsammans med savoykål/spetskål. Toppa med mer ost och solrosfrön.

Ingredienser

  • 100 g grönkål
  • 50 g solrosfrön gärna rostade
  • citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g riven Västerbottensost
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 300 g spagetti
  • 300 g spetskål/ savoykål strimlad

Instruktioner

  • Skär bort den grova stjälken på grönkålen. Mixa ihop alla ingredienser till peston och smaka av.
  • Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.
  • Koka kålen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter tills den mjuknar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *