Hallon- och rostad rödbetssallad
Prova denna härligt röda salladsdressing till de grönsaker som just du gillar. Här har den fått sällskap av söta rödbetor.
- 1 dl hallon
- I dl olivolja
- 3 msk äppelcidervinäger eller den vinäger du gillar och har hemma
- 0,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Mixa alla ingredienser tills det blir en slät dressing.
- 500 g färska rödbetor
- Olja
- 200 g sallad
- 50 g ruccola
- 1 liten gurka
- Hallon till garnering.
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och borsta rödbetorna och dela dem i mindre bitar. Lägg upp dem på en ugnsplåt, ringla olja över och rör om. Baka av dem i ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter.
Skölj salladen och ruccolan. Skär eller riv salladen i lite grövre bitar.
Dela gurkan på längden och skeda ur fröna. Skiva den i 0,5 cm skivor. Lägg gurkan på en egen plåt och låt dem gå med i ugnen de sista två minuterna.
Lägg upp de båda salladssorterna på ett stort fat. Lägg de ljumma betorna och gurkskivorna ovanpå. Skeda över hallondressingen och dekorera med hela hallon.
Denna komposition är en god lunch i sig, men passar att toppas med chevré om man så önskar eller matchas med en bit grillad entrecote.