Hallon- och rostad rödbetssallad
Prova denna härligt röda salladsdressing till de grönsaker som just du gillar. Här har den fått sällskap av söta rödbetor.
Ingredienser
- 1 dl hallon
- I dl olivolja
- 3 msk äppelcidervinäger eller den vinäger du gillar och har hemma
- 0,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Mixa alla ingredienser tills det blir en slät dressing.
- 500 g färska rödbetor
- Olja
- 200 g sallad
- 50 g ruccola
- 1 liten gurka
- Hallon till garnering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och borsta rödbetorna och dela dem i mindre bitar. Lägg upp dem på en ugnsplåt, ringla olja över och rör om. Baka av dem i ugnen tills de är mjuka, ca 30 minuter.
- Skölj salladen och ruccolan. Skär eller riv salladen i lite grövre bitar.
- Dela gurkan på längden och skeda ur fröna. Skiva den i 0,5 cm skivor. Lägg gurkan på en egen plåt och låt dem gå med i ugnen de sista två minuterna.
- Lägg upp de båda salladssorterna på ett stort fat. Lägg de ljumma betorna och gurkskivorna ovanpå. Skeda över hallondressingen och dekorera med hela hallon.
- Denna komposition är en god lunch i sig, men passar att toppas med chevré om man så önskar eller matchas med en bit grillad entrecote.