fbpx

Pak choi och gurka i dillmarinad

Pak choi och gurka i dillmarinad

Ingredienser
  

  • 1 liten gurka
  • 1 halvt stånd pak choi hela blad
  • ½ tsk salt
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk hackad dill

Instruktioner
 

  • Skala gurkan och dela den på längden. Kärna sedan ur den och skär i ½ cm halvmånar. Salta och låt stå i 5 minuter för att dra vatten ur gurkan.
  • Rör under tiden ihop vinäger, socker och vatten tills sockret har löst sig.
  • Häll av vätskan från gurkan och torka av den.
  • Blanda gurkan med vinägerblandningen och låt stå i 15 minuter.
  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och låt sjuda.
  • Bryt blad från pak choien och strimla den i lika breda strimlor som gurkan.
  • Doppa pak choien i det sjudande vattnet i 15 sekunder och kyl sedan direkt i kallt vatten. Ta upp kålen. Låt den rinna av.
  • Blanda pac choien och gurkan i sin lag, vänd ner dillen och låt stå i 5 minuter innan servering. Häll upp i en skål och dekorera med plockade dillblad.
  • Krispigt och fräscht tillbehör som passar bra att servera till rökt lax tillsammans med en yoghurtsås och dillkokt potatis men även till grillat kött eller vegobiffar.