fbpx

Rostade rotsaker med persiljedressing och fetaost

Rostade rotsaker med persiljedressing och fetaost

Ingredienser
  

  • 300 g polkabetor
  • 600 g morot
  • 300 g kålrot
  • Olja till plåten
  • några grönkålskvistar
  • 0,5 dl persilja hackad
  • 1 klyfta vitlök pressad
  • 1 msk citronsaft och skal
  • 0,5 dl rapsolja
  • 200 g fetaost smulad

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Tvätta och skala rotsakerna. Skär upp dem i trevliga munsbitar.
  • Lägg rotsakerna i en ugnsplåt och blanda runt med olja och flingsalt.
  • Rosta rotsakerna i ugnen i ca 20 minuter.
  • Skölj och riv grönkålsbladen från den grova stjälken i mindre bitar. Lägg dem i en skål och ringla över olja. Rör runt.
  • Ta ut plåten och lägg på grönkålen och smula fetaosten över rotsakerna.
  • Sätt in i ugnen igen och rosta i ca 5 minuter till.
  • Blanda ihop persilja, vitlök, citronsaft och zest samt rapsolja i en liten skål.
  • Lägg upp rotsakerna och fetaosten på ett vackert fat och skeda över persiljedressingen.
  • Servera med en sallad eller som tillbehör till kyckling eller lax.