Rötter i marinad
Det här är ett mumsigt snacks som ger mersmak. Rötterna blir mildare i smaken samtidigt som marinadens kombination lyfter dem till nya nivåer.
Ingredienser
- 400 g kålrot i stavar
- 300 g morötter i stavar
- 300 g rödbetor i stavar
- 1 dl rapsolja
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- skal av 1 citron
- 1 vitlöksklyfta riven
- 1 bit färsk riven ingefära
- 1 röd chili
- 2 tsk salt
- 2 tsk honung
- 1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Skala kålrot och rödbeta. Skrubba morötterna. Skär rötterna i stavar, ca 1×1 cm.
- Lägg dem i en burk och häll på alla ingredienser till marinaden. Sätt på locket och lägg i kylskåpet att marinera i ett par timmar eller över natten. Vänd gärna runt rotsakerna efter någon timme.